Kauneus & Terveys, Kynsien hoito

Kuinka Hoitaa Kynsiä Oikein

Kynnösi Tulee Olla Aina Puhtaita, Kuivia Ja Siistin Näköisiä. Tässä On Itsehoitovaiheet, Joita Sinun Tulee Tehdä Kotona Hyvän Kynsihygienian Ylläpitämiseksi.

Leikkaa Säännöllisesti. Pidä Kynnet Lyhyinä Estääksesi Bakteerien, Sienten Ja Lian Kertymisen Niiden Alle Ja Vähentääksesi Riskiä, Että Pitkät Kynnet Takertuvat, Katkeavat Tai Repeytyvät Vahingossa Irti. Käytä Kynsileikkuria Leikkaamaan Kynnet Tasaiseksi. Jätä Kärkiin Pieni Pyöreys Ja Käytä Hiomalautaa Muotoilemaan Edelleen Ja Tasoittamaan Kynnet Rosoisten Reunojen Poistamiseksi. Älä Koskaan Aja Hiomalautaa Edestakaisin Kynsilläsi – Liikuta Viilaa Yhteen Suuntaan Kynnen Pituuden Yli.

Älä Pure, Poimi Tai Kuori. Lopeta Kynsien Pureminen Ja Kuoriminen, Kynsinauhojen Poimiminen Ja Kynsien Repiminen. Pienetkin Leikkaukset Ja Naarmut Sormien Ympärillä Sallivat Infektioita Aiheuttavien Bakteerien Ja Sienten Pääsyn Kehoon. Kynsien Pureskelu On Erityisen Epähygieeninen Tapa, Koska Suusi On Täynnä Bakteereja, Jotka Leviävät, Kun Puret Kynsiäsi Ja Kosketat Sitten Kasvojasi, Muita Kehon Osia Ja Pintoja. Lisäksi Pureminen Ja Poimiminen Voivat Vahingoittaa Kynsiäsi Ympäröivää Ihoa Ja Eläviä Kudoksia.

Jätä Kynsinauhoja Rauhaan. Kynsinauhat Ovat Tärkeä Osa Kynsien Rakennetta. Ne Ovat Ihoa Suojaava Kerros, Joka Sijaitsee Kasvumatriisin Päällä, Joka On Alue, Jossa Uudet Kynnet Alkavat Kasvaa. Kynsinauhat Toimivat Esteenä Infektioita Aiheuttaville Bakteereille Ja Sienille. Jos Poistat Tai Vahingoitat Kynsinauhojasi, Lisäät Infektioriskiä Ja Saatat Haitata Uusien Kynsien Kasvua. Ihotautilääkärien Mukaan Kynsinauhoja Ei Tarvitse Leikata Tai Poistaa. Jos Haluat Pidempien Kynsien Ulkonäön, Käytä Puista Oranssia Tikkua Työntämään Kynsinauhoja Varovasti Taaksepäin.

Kosteuta Päivittäin. Kylvyn Tai Suihkun Jälkeen Kosteuta Kynsien Ympärillä Olevaa Ihoa Estääksesi Kuivumisen Ja Pitääksesi Ihon Pehmeänä Ja Joustavana. Älä Unohda Kosteuttaa Myös Kynsinauhojasi, Sillä Ne Voivat Kuivua Aivan Kuten Muutkin Ihoalueet. Harkitse Kosteuttavan Kynsinauhoöljyn Ostamista, Jota Voit Löytää Mistä Tahansa Apteekista.

Käytä Käsineitä. Käytä Käsineitä, Kun Kätesi Ovat Alttiina Vedelle, Lialle, Kemikaaleille Ja Kylmälle. Tämä Sisältää Astioiden Pesun, Puutarhatyön, Pihatyön Ja Kodinsiivouksen. Toistuva Altistuminen Vedelle Lisää Kynsien Halkeamisen Riskiä, Kun Taas Kemikaalit Voivat Kuivua, Värjäytyä Tai Vahingoittaa Kynsiä. Kylmä Ilma Ja Alhainen Kosteus Voivat Kuivata Kynsinauhoja Ja Ihoa Sormien Ympärillä, Joten Käytä Paksuja Käsineitä Ulkona Kylminä Talvipäivinä.

Kiillota Huolellisesti. Kun Lakkaat Kynnet Kotona, Valitse Korkealaatuinen Tuote Ilman Vahvoja, Myrkyllisiä Kemikaaleja, Kuten Formaldehydiä, Tolueenia Ja Dibutyyliftalaattia. Älä Käytä Myös Voimakkaita Kiillonpoistoaineita – Käytä Vain Asetonittomia Poistoaineita. Jos Käytät Paljon Rohkeita Lakkoja, Joissa On Vahva Pigmentti, Anna Kynsillesi Tauko Hengittää Ja Korjata Ennen Kuin Siirryt Uuteen Väriin.

Varmista, Että Puhdistat Ja Desinfioit Säännöllisesti Työkalut – Kuten Kynsileikkurit – Joita Käytät Kynsien Hoitoon. Vaihda Kertakäyttöiset Hiomalevyt Usein.